KOCAELİ İL MEM ARGE

İl Koordinatörleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ankara 17-18 EYLÜL 2015
İl Koordinatörleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenen eTwinning Projeleri, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa´da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Ülkemizin 2009 yılında dahil olduğu eTwinning, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılmış, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa´daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 33 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 35 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

eTwinning Proje Faaliyetleri, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de Ulusal Destek Servisi (UDS) ve UDS ile işbirliği halinde çalışan 81 ilin İl Koordinatörleri tarafından desteklenmekte ve daha fazla kullanıcıya ulaşmak amaçlı faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu kapsamda dönem dönem yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde toplantı, çalıştay ve konferanslar yoluyla daha önce hiç eTwining projesi yapmamış ve yeni başlayanlara ulaşılmakta ve ülkemiz genelinde faaliyetlerin kaliteli bir şekilde artırılması amaçlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 Çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen İl Koordinatörleri çalıştayı UDS organizasyonunda Ankara’ da Bera Otel’ de 17-18 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

81 İl Koordinatörünün katıldığı çalıştay, iki gün sürdü. Çalıştaya ilimizi temsilen İl Koordinatörü Sinan SARI katılım sağladılar.   

Çalıştay öncelikle protokol konuşmaları ile başladı. eTwinning projelerinin ne olduğu, portala nasıl kayıt olunacağı ve çalışmalara nasıl başlanacağı, nasıl ortak bulunacağı konularında detaylı bilgiler verilerek başlandı. Ardından, nasıl proje başlatılacağı ve Kalite Etiketi Alma süreçleri ile ilgili sunumlar gerçekleşti. Gerçekleştirilen iyi projelerden örnekler sunuldu. Daha sonra, eTwinning faaliyeti masa üstü bu sene kullanıma açılacak olan eTwinning Live tanıtıldı. Proje hazırlama çalışmaları ve uygulamalı Twinspace kullanımı dinleyicilere aktarıldı.

Genel bilgilendirmelerin ardından, eTwinning iyi proje örneklerinden 3 tanesi detaylı olarak incelendi. İl Koordinatörleri Çevrimiçi eğitimler hakkında bilgilendirildi. Bazı illerin İl Koordinatörlerinin değişmesinden dolayı İl Koordinatörlerinden neler beklendiği ve görevleri hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Koordinatörü örnek uygulama projelerinin tanıtımları gerçekleştirildi.  Yenilikçi ve yaratıcı proje nasıl oluşturulacağı ve internet güvenliği konusunda sunumlar yapıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalıştayın en ilgi çekici oturumlarından birisi ise, eTwinning Projelerinde sıklıkla kullanılan Web. 2.0 Araçları ve Geleceğin Sınıflarının Teknolojisi ve Sanal Gerçeklik oturumları oldu.

 

 

 

Kozluk Mh. İnönü Cd. No32 Pk41040 İzmit/KOCAELİ - 90262 322 1269 (157)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.