KOCAELİ İL MEM ARGE

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI ÇAĞRISI - ÖNEMLİ DUYURU!!!

ÖNEMLİ DUYURU
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI ÇAĞRISI  - ÖNEMLİ DUYURU!!!

4006 BİLİM FUARLARI ÇAĞRISI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

4006 Programının yürütülme sürecinde birtakım değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikleri görmek için lütfen çağrı metnini dikkatle okuyunuz.

 

Başvuru sistemi Aralık ayında açılacaktır (bu tarih web sitesinde ilerleyen günlerde ilan edilecektir). Başvuru son tarihi 15 Ocak 2017 olarak belirlenmiştir.

 

Başvuru yaparken yürütücü/okul/okul müdürü bilgilerinin yanısıra, sergilenecek projelere ait projenin adı/konusu/amaç/özet bilgileri de BAŞVURU AŞAMASINDA sisteme girilecektir.

 

Üniversite tarafından belirlenecek olan İl Temsilcileri sisteme girilen proje bilgilerini görüntüleme hakkına sahiptir. İl Temsilcileri her bir başvurunun proje bilgilerini kontrol edip sergilenmesine onay verecek ya da vermeyecektir. Bu nedenle BAŞVURU AŞAMASINDA İl Temsilcisiyle görüş alışverişinde bulunabilirsiniz (telefon/e-posta/karşılıklı görüşme).

Kocaeli bölgesi il danışmanı için Doç. Dr. Halil  İbrahim Sağlam belirlenmiş olup iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirisniz.  /meb_iys_dosyalar/2016_12/26105303_tubitakildanismanlari.pdf (listede 215. sırada)

Okulda sergilenecek projelerin en az %50´sinin ´araştırma projesi´ olması gerekmektedir. Araştırma projesinin tanımı için lütfen çağrı metnini okuyunuz.

 

Okul hizmet alanına göre sergilenecek proje sayısına sınır getirilmiştir.  Okul hizmet alanı 1, 2, 3, 4 olan okullar en az yarısı araştırma projesi olmak üzere sadece 20, okul hizmet alanı 5, 6 olan okullar ise en az yarısı araştırma projesi olmak üzere sadece 10 proje sergileyebilecektir.

 

Projelerde sadece http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresinde yer alan "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Logosu" kullanılacaktır.

 

·        TÜBİTAK Bilim Fuarları Çağrı Metni için tıklayınız.

·        TÜBİTAK Bilim Fuarları Tanıtım Videosunu indirmek için tıklayınız

·        TÜBİTAK Bilim Fuarları afişleri için tıklayınız.

 

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI AMAÇLARI

“TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

 

 TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır:

• Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi,

• Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,

• Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,

• Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,

• Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması,

• Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması,

• Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması,

• Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

  

ÖNEMLİ

 Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilecektir. Protokolün süresi 1 yıl olup 2017 yılına kadar geçerlidir. Bilim Fuarları 2016-2017 yılı iş ve işlemlerine ilişkin Genel Müdürlüğümüzce gönderilecek başka resmi yazıya gerek olmadan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri gerekli işlemleri yapacaklardır.

Kozluk Mh. İnönü Cd. No32 Pk41040 İzmit/KOCAELİ - 90262 322 1269 (157)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.